En riktig heldag på brukshundklubben har vi haft idag. Morgonen startade med att ha egen kurs, nosarbete stod på programmet idag.

Började med att de fick lägga varsitt enkelt personspår, och sedan prova att gå dem med sina hundar, funkade bra med allihop, utom den lilla shitzun, som tyckte att matte var jättekonstig när hon försökte få henne att gå före henne. Efter spåren fikade vi, sen blev det lite prova på, föremålsletande, godisletande och kurragömma. Rätt kul att se dem, hundarna alltså, när poletten trillar ner smiley

Nästa aktivitet var vårens kurs som kom för att ”tenta” av sina moment ur allmänlydnadspasset. Detta gick kanon, fyra ekipage kom och vi hann precis klart innan det var dags för Stines kurs.

Nja, det kommer sakta men säkert, lydnadsmomenten alltså… Det var ju sista gången och jag hade ansvar för A-M:s present, kom på precis innan vi började att jag glömt den hemma smiley Men som tur var har jag en mycket tillmötesgående man, så jag ringde honom och bad honom komma med den, och det gjorde han. A-M blev glad och det var ju huvudsaken.

Nu gäller det bara att försöka hålla Stine igång, behöver träna även med de andra två, så träning kommer det att bli!