Jag prenumererar på ett nyhetsbrev från Stefan Pettersson, inre karriär, coachning på nätet. (helt gratis) Nu på morron kom en mycket tänkvärd text, jag känner igen mig smiley

”Du ser till att få rätt

Har du någon gång sagt vänliga ord till någon men de uppfattade det stötande? Eller har du fått positiv kritik och du förvrängde det till något negativt. Du kanske tog emot den positiva kritiken i början men efter ett tag när du tänkt igenom det ordentligt så kom du fram till att det måste ha varit något helt annat de menade, och oftast det du till slut kommer fram till är något negativt. Känner du igen dig?Dr. Leonard Orr har en lag som lyder” Whatever the Thinker thinks, the Prover will prove”Orrs´s lag bygger på att din hjärna är uppdelad i 2 delar, en tänkande del och en bevisande del. Den tänkande delen är den som kan beskrivas som din medvetna hjärna. Den delen plockar upp idéer den funderar och bollar med dem dvs tänker. Den andra delen den bevisande är den som kan beskrivas som den omedvetna hjärnan den samlar bevis, fakta och supportrar den tänkande delens funderingar om saker och ting. Så när du får en idé om något så börjar den tänkande delen vrida, vända och fundera på den idén, medans den bevisande delen automatsikt samlar fakta och bevis som supportrar den tänkande delen och utesluter saker och ting som motbevisar den tänkande delens funderingar. Om du då får en idé om att någon inte tycker om dig eller att du gör ett dåligt jobb så kommer du automatsikt samla bevis och fakta tills du har rätt. Allt du tror på kommer du om och om igen att bevisa för dig själv att det stämmer.”

Mycket tänkvärt!