Fick mail från M, matte till Nellie, L:s Cleopatra.

De har gjort sin tävlingdebut i lydnadsklass ett! Roligt med valpköpare som jobbar med sina hundar, och kommer de dessutom ut på tävling är det ju extra rolig, eftersom att jag själv är mycket dålig på detta!

Resultat:

Platsliggning: 10 – 30p

Tandvisning: 10 – 10p

Linförighet: 8 – 32p Drar något i slutet

Läggande: 0 – 0p Sen start. Ligger ej

Inkallande: 5 – 15p DK, sen

Ställande: 7 – 21p Sent stå

Apportering: 8,5 – 8,5p Tveksamt tagande

Hopp över hinder: 9 – 18p Avslut

Helhetsintryck: 8 – 8p Fin kontakt

Summa: 142,5 = 2:a pris (placering 7/9)

Domare: Kjell Larsson

Helt oväntat var att vi fick 8 på linförighet. Har kämpat mycke me detta på slutet, har varit svårt att motivera henne till detta, men jäklar vilket bra betyg vi fick på detta idag. D va just detta moment som jag var nervös inför. D andra kändes klockrent inför tävlingen fast hon har varit lite frågande när jag ropat hit på inkallning o d var precis så d blev idag me, konstigt att vi ens fick en 5:a. Jag ropade 3 ggr innan hon kom :). D e först nu på slutet som hon har börjat me att sitta kvar när jag ropar, kanske att vi inte tränat nog på detta då d funnits annat att kämpa me inför tävling. Läggande under gång e d moment som jag tycker har verkat va ett moment som Nellie tycker e KUL o som hon annars gör KLOCKRENT, men inte idag. Ställande under gång brukar också va riktigt bra, men inte helt klockrent denna dag. Apporteringen blev väl tveksam för d luktade ju konstigt. Har lånat andras apporter när vi tränat på klubben o d har gått bra, men men. D känns som att när vi vi har en bra dag så ligger på på 1:a pris, men då ska ju d mesta stämma o d e inte alltid så lätt för oss eftersom bi e lite nybörjare på d här me tävling.

Lycka till Madde och Nellie!

Blog Image

När hon var 11 veckor då kom hon som ett skott i alla fall